Date bars

Hi lieve volgers, daar ben ik weer! het is een hele tijd stil geweest hier, dit kwam door mijn zwangerschap en zoals veel van jullie wel zullen weten is op 8 Mei onze prachtige derde dochter Amélie geboren! nu zitten we een maand later nog steeds op een grote roze wolk en zijn andere dingen een beetje op de achtergrond geraakt.

 

Ik ben benaderd door een super leuk team van Yogi & Yousef.

Zij hebben de allerlekkerste dadels die ik ooit geproefd heb, écht waar! Zij vroegen mij een recept te maken met deze dadels en kreeg ik er wat opgestuurd, hier ben ik sowieso al super enthousiast over, want ik zie mijzelf meer als een sarcastische maar vrij saaie huismus die wat dingen deelt online. dat iemand mij überhaupt benaderd vind ik heel erg leuk! en dan ook nog eens met DADELS halló, ik ben DOL op dadels. erg enthousiast dus :) ik had al een tijd een heerlijk recept van granola bars, maar niet echt verhoudingen, want ik gooide er altijd maar wat in, dus nu heb ik een beetje zitten experimenteren en heb een heerlijk recept gemaakt! onze dochters verkiezen deze heerlijke snack boven alles dus dat is alleen al super fijn want het is ook nog eens erg gezond. ik geef het ze ook graag mee naar school als 10 uurtje, maar dan laat ik de chocolade wel weg want anders wordt het een grote klieder boel plus allemaal jaloerse klasgenoten ;)

 

  • 50 GRAM NOTENPASTA
  • 30 GRAM DADEL BROWNIE SPREAD (YOGI&YOUSEF) (DIT MOET JE SOWIESO PROEVEN OOK OP EEN MAISWAFEL BIJV)
  • 50 GRAM KOKOS OLIE 
  • 30 GRAM DADEL STROOP/SIROOP  (YOGI&YOUSEF)

_______________________________________________________________

  • 130 HAVERMOUTVLOKKEN 
  • 130 GRAM DADELS (YOGI&YOUSEF,)
  • GEPOFTE SPELTVLOKKEN EEN HANDVOL
  • GEPOFTE QUINOA OOK EEN HAND VOL
  • HANDJE KOKOSRASP

(VAN ALLES WAT JE HEBT LIGGEN, GEDROOGD FRUIT EN (WAL)NOTEN IS OOK HEERLIJK)

 

OPTIONEEL: PURE CHOCOLADE SMELTEN EN MEE AFSMEREN.

 

*verwarm je oven op 175 graden

 

Doe de bovenste ingrediënten in een klein pannetje en laat het op een heel klein vuurtje smelten, blijf wel roeren.

de onderste ingrediënten doe je met het warme mengsel in de keukenmachine (het is even lastig om het eruit te peuteren, kijk vooral uit voor de messen) maar een betere manier heb ik nog niet gevonden en mix even tot de dadels niet meer een geheel zijn.

 

Ik heb een vierkante bakvorm gebruikt van 24x24 cm

doe een bakpapier in je bakvorm en smeer het in met kokosolie, hier druk je het mengsel op met de bolle kant van een lepel en doet het voor een minuut of 14 in de oven, wel blijven kijken want elke oven is anders. als je geen heteluchtoven hebt moet hij sowieso wat langer. 

haal 'm eruit en smeer af met gesmolten chocolade. als hij op kamertemperatuur is gekomen zet je hem nog een uur of 2 in de koelkast.

 

ik hoop dat het jullie net zo heerlijk smaakt als hier in ons huis! liefs xoxo 


Rating: 0 stars
0 votes

Add comment

Comments

There are no comments yet.